Biografie

Ischico Velzel (01-01-1996) was zes jaar toen zij begon met piano spelen. Al snel werd duidelijk dat Ischico piano spelen niet alleen als hobby zag. Na zes jaar les te hebben gehad van Asta Bjornsson en drie jaar van Jacques Hendriks (conservatorium Arnhem), werd zij op vijftienjarige leeftijd aangenomen in de Jong Talent klas van het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet. Juni 2018 heeft Ischico haar bachelor afgerond bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium. In oktober zal zij beginnen aan de master op het Conservatori del Liceu te Barcelona bij Spaanse muziek specialist, Albert Attenelle.

Op muzikaal gebied heeft Ischico al bijzondere dingen meegemaakt. Zo heeft zij mogen spelen in Musis Sacrum, Muziekgebouw aan ’t IJ, op Paleis het Loo en in Theater Orpheus. Ook heeft zij masterclasses gevolgd bij diverse pianisten waaronder Jacques Rouvier, Marietta Petkova, Stanislav Pochekin, Hortense Cartier Bresson en Joanna Macgregor. Enkele van deze masterclasses vonden plaats tijdens Musicalp in de Franse Alpen en Barcelona Piano Academy. Erg dankbaar is Ischico voor de financiële steun van het Sophie Booy barones van Randwijck fonds voor het mogelijk maken deel te nemen aan deze festivals.

Naast solo is Ischico ook actief kamermusicus. Regelmatig speelt ze samen met violiste Chloe Elsenaar. Ook heeft ze intensieve pianoduo scholing gehad in de Pianoduo Academy van het Scholtes-Janssens pianoduo.

Contact

Ischico Velzel

  • PHONE +31 (0)6 23213044
    EMAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ischico

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31623213044